Candid Group neemt creatief bureau XXS Amsterdam over

Candid Group neemt creatief bureau XXS Amsterdam over. De eigenaren van XXS Amsterdam treden toe als partners van de groep.

Volgens Gérard Ghazarian oprichter en CEO van Candid Group, past de ‘creatieve en strategische kracht’ van XXS Amsterdam goed bij zijn bureaunetwerk. ‘We willen bureaus met hun eigen identiteit koppelen aan de schaalgrootte en slagkracht van een netwerk. Dat is nodig om de steeds complexere vraagstukken van onze klanten op te lossen.’

Oprichter en partner Piet Hein Smit van XXS Amsterdam: ‘We waren op zoek naar een partij waarbij we onze eigen signatuur en creatieve expertise kunnen behouden en tegelijkertijd verbinding kunnen maken met andere disciplines.’

Sinds 1998

XXS Amsterdam werd opgericht in 1998, heeft zo’n vijftig medewerkers en klanten als Hema, Hollandsnieuwe, Kia en Florius. In de ruim twintig jaar dat het (tot nu toe onafhankelijke) bureau bestaat won het veel prijzen, zoals SAN en Effie Awards, Lampen en een Cannes Lion.

Met de toetreding van XXS Amsterdam groeit Candid Group uit tot een organisatie met ruim 200 medewerkers verdeeld over vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Om de samenwerking te versterken zal XXS Amsterdam dit najaar verhuizen naar de vestiging in Amsterdam Noord, waar Candid Group sinds januari dit jaar zit.